Прочетете това преди следващия GIVEAWAY



        Като човек, който често участва в GIVEAWAY (раздаванки), но също така и организира такива, съм забелязала един голям FAIL. Наблюдавам го от известно време и си направих проучване, за да се уверя че съм права. В началото се чудех дали да споделя с вас това, което съм забелязала, защото го смятах за незначително, но в колкото повече игра участвам и наблюдавам, толкова повече започвам да се убеждавам, че е изключително важно да обърна вниманието на колкото се може повече хора към този проблем.
        Проблемът, за който ви говоря е МАНИПУЛАЦИЯТА при раздаванките (често несъзнателна, но понякога напълно умишлена и добре планирана). Забелязвали ли сте, че има хора, на които късмета сякаш никога не им изневерява? Вероятно да, но сте си го обяснили с това, че те просто участват в много игри и са постоянни, затова и печелят. Е, не е точно така. Не казвам, че няма хора, които просто много играят и късмета им се усмихва, а че има и такива, които са забелязали „грешка в системата“, от която се възползват незабелязани от другите.
        Грешката, за която ви говоря се крие в платформите за теглене на печелившите. В този пост ще ви покажа нагледно една такава платформа (
WASK) и ще ви дам няколко примера. Грешката е много проста, но доста сериозна – сайта винаги отсява печеливш от последните хора оставили коментар под играта.

Пример 1 – моя игра с 1764 коментара. След стартиране на тегленето за печеливш се пада предпоследният човек взел участие в играта (най-долният коментар е моят, с който обявявам печеливш):




Пример 2 – моя игра с 788 коментара. След стартиране на тегленето за печеливш се пада последният човек взел участие в играта (най-долният коментар е моят, с който обявявам печеливш):

 



!!! Скрила съм имената на участниците умишлено, защото използвам тези игри само, за да ви покажа нагледно как работи платформата, а не за да обвинявам който и да е в каквото и да е. За примери използвах снимки с хора, за които НЕ съм забелязала да печелят много, т.е. те са просто по случайност последните коментирали в игрите ми. Иначе имам и такива, показващи хора, които често печелят игри и винаги са сред последните коментирали.

        Аз съм направила доста повече опити в платформата, за да се уверя, че съм права, но няма да споделям с вас всички тях. Ако се съмнявате в това което казвам, може просто да си изберете един ваш пост с МНОГО коментари (над 50) и да пуснете теглене на „мним“ печеливш за този пост. Сами ще се уверите, че „печели“ един от последните коментирали, без значение колко много са те. 

        Ще се радвам да споделите с мен, ако сте забелязали и други подобни проблеми в игрите, които се провеждат в Инстаграм.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации