Здравословни палачинки с котидж сирене

 


        Палачинките са любимата ми закуска. Солени или сладки, не е от значение, винаги съм ги обожавала и то в големи количества.  Разбира се, те съвсем не са най-добрия вариант за старт на деня, особено ако искаме да се храним по-здравословно, което аз се опитвам да правя откакто чукнах 30ка, понякога успешно, а друг път абсолютно безуспешно.
        Аз съм човек, който обича да похапва, за мен закуската, обяда и вечерята са едно тържество. Обожавам да си хапвам вкусни неща, именно така и Алек спечели сърцето ми преди години - сготви ми нещо вкусно и аз разбрах, че това е моят мъж. За сметка на това ненавиждам спорта, това е едно мъчение за мен. Мога да се разхождам дълго време и то на дълги разстояния, но интензивните спортове просто не сa моето нещо. Ето защо, когато искам да сваля някаколко килограма, го правя най-често чрез смяна на режима на хранене - спирам тестото и сладкото, намалявам количеството за да вляза в калориен дефицит и нещата се получават.
Алек знае колко много обичам палачинки, затова започна да ми прави една много вкусна алтернатива, която е достоен заместител на стандартните палачинки, а именно палачинки с котидж сирене. Нужни са ви само 3 съставки и имате възможност да сложите общо взето каквото друго си поискате. 

Съставки за 3 броя палачинки, достатъчни за един 1 човек:
- 1 яйце
- 1 супена лъжица смлени овесени ядки
- 1 супена лъжица котидж сирене

Ние почти винаги добавяме още нещо - нарязани на ситно шунка и кашкавал, понякога и спанак или коприва (ако е в сезон), чери или сушени домати, гъби, пресен лук и много други.

А ето и как се приготвят:




Да ви е сладко!
А на вас коя ви е любимата закуска? Ще се радвам да ми споделите 😊


Ако тази статия Ви харесва и искате да подкрепите това, което правим,
може да ни почерпите с кафе ТУК ;)

Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации