Ръчно правени свещи - Luminita

    Luminita candles е нещо мое, с което много се гордея. ХОБИ, което ме кара да се усмихвам. Години наред исках да се науча да правя свещи, но все не ми оставаше време да се запозная с целия процес. В края на бременността ми с Габи имах достатъчно време, пък и нужда да се захвана с нещо ново, което да ми помага да се отпусна психически.

    Като всяко нещо, с което съм се захващала и това ТРЯБВАШЕ да се получи ПЕРФЕКТНО. Процесът, през който преминах, разбира се, не беше лесен и то именно, защото за мен не е присъщо да правя нещата отгоре-отгоре. Исках крайния резултат да ми носи наслада, не само с аромата си, но и с визията.

 

    Бяха нужни над 50-60 неуспешни опита, докато намеря правилния восък за всеки тип свещ, правилните етерични масла и оцветители. Сблъсках се с доста некоректни търговци на такива консумативи, които рекламират нещата си като качествени, а те са пълен боклук. За една свещ не са нужни просто някакъв восък и аромат, не и ако искате свещта да е хубава. Не от всеки восък става хубава и гладка стояща свещ и не всяко етерично масло ухае хубаво, когато се смеси с восък. 




    Изискват се добри познания и относно температурата, при която се слага аромата в свещта, за да се разнесе равномерно и да не се загуби с времето. Да не говорим, че за всяка свещ трябва и различен вид и дебелина фитил, за да гори равномерно и достатъчно дълго. Сблъсках се челно с всички тези проблеми и мога да кажа, че се научих на всичко по-трудния начин – след всеки нов проблем четях и правех доста опити докато не го разнищя и отстраня. Не се отказвах, вървях напред в процеса убедена, че все някога ще се получи, защото важно е желанието.

      

    В един момент свещите най-накрая се получиха, но не спрях до там. Исках да им дам име и визия. След дълго умуване и известно разузнаване, стигнах до името Luminita. Думата означава СВЕТЛИНА, каквато носи и всяко пламъче, на всяка свещ. А що се отнася до визията, започнах с логото. С него ми помогна талантливата Кристина Костова. Дадох ѝ идея, а тя я превърна в реалност. Логото представлява ръце, който пазят пламъчето на свещ. Обичам го, защото излъчва сигурност и сила.



    Както ви казах по-горе, винаги държа нещата, които правя да са перфектни, без значение дали говорим за работа или хоби. Макар да не правя свещите, за да ги продавам, смятам че е важно да имат и хубава опаковка, с която да ги подарявам. Някак не ми се струваше правилно да подарявам свещите си , направени с толкова труд, просто в торбичка или нещо купено на бързо. Опаковката е много важна, както когато говорим за продукт в продажба, така и такъв, който е за подарък. Поръчах доста видове кутии и хартия, докато постигна съвършенството, в което свещите да стоят на мястото си.


    Последната стъпка беше безопасността. Тук отново не беше лесно. Трябваше да намеря перфектните контейнери, който да не се пукат или повреждат при горенето на свещта. Най-голяма трудност ми създадоха чинийките за стоящите свещи, който държах да не са големи, за да не скриват красотата на свещите, но в същото време исках да могат да събират разтопения восък, така че после да се използва отново като свещ. Завърших този процес със стикери за безопасност, които присъстват на всеки контейнер. 




    Има и няколко допълнителни дреболии, които завършват идеално опаковката на свещите ми, като картонче с информация за аромата и съвети за грижа за свещта; стикер „Hand made” и подарък ароматно цветенце, което може да се разтопи в арома лампа.



    Защо ви разказвам всичко това? Не е с рекламна цел, защото аз не градя бизнес със свещи. Правя ги за собствено удоволствие. Споделих всичко това с вас, за да знаете колко любов и старание стоят зад всяка моя свещ. За да знаете колко специално е за мен, когато Ви подарявам една от тях. Пък и да научите малко повече за мен като човек, да знаете че когато правя нещата, ги правя със старание и желание. 

Най-добри пожелания!
Петя <3 



Ако тази статия Ви харесва и искате да подкрепите това, което правим,
може да ни почерпите с кафе ТУК ;)


Коментари

Популярни публикации