Великденска украса


    Всички, които ни познават знаят, че аз съм маниак на тема Коледа. Обожавам го този празник и започне ли да наближава Алек е на път да се побърка, защото аз започвам да мисля (и говоря!) за подаръци, украса, опаковки, бисквити, коледни дрехи, чорапи и ястия два месеца по-рано. Ако можех щях да слагам коледната елха и лампичките в началото на Ноември, но още през първата ни Коледа сключихме сделка, според която аз се въздържам да не слагам елхата толкова рано, а той се съгласява да украсяваме дома си в началото на Декември, а не на Бъдни вечер.

След като вече знаете това, вероятно няма да се учудите, като ви кажа, че положението не е по-различно и около Великден. Няколко години преди да се появи първото ни дете – Алек, като че ли бях се успокоила и не се вманиачавах толкова по този празник, но когато той започна да разбира и възприема обичайте ни, нещата започнаха да се възвръщат. Последните години се вълнувам много, като знам че ще боядисваме яйца заедно и нямам търпение да видя какви цветови „извращения“ ще сътворим. Вълнувам се и защото тази година планираме да се съберем и празнуваме цялото семейство, което не се е случвало през последните години, благодарение на Covid. Напоследък не са много пътите, в които се събираме всички и ние искрено ценим всеки един такъв момент.

Тази година имам няколко доста добри (поне според мен) идеи и реших да споделя част от тях с вас, като се надявам да ви харесат и да ги приложите и вие. За да е още по-нагледно, съм записала и видео за всяко едно от нещата. Приятно гледаме:


Ръчно правена Великденска украса от хартия:



Ръчно правена Великденска украса от черупки яйца:



Украсата на масата:



Украса за салата:

    За финал едно малко загатване, че пролетта е вече тук, а именно цветя от яйца, които ще красят традиционната за този празник зелена салата с краставица, репички и лук.

   

Разбира се нямаше как да не се получи гаф някъде в цялото приготовление. Aко изгледате всички видеа ще разберете за какво говоря. :)

Надявам се, че всички идеи са Ви харесали. Aко приложите някоя от тях, ще бъда безкрайно доволна. Може и да ми споделите, като ме тагнете в Instagram или Facebook.

Успех и весели празници!

 

 

Ако тази статия Ви харесва и искате да подкрепите това, което правим,
може да ни почерпите с кафе ТУК ;)

 

Коментари

Популярни публикации