Рисуване с пластилин за деца между 2-3 години

    Играта с пластилин е не само забавна, но и много полезна за децата. Ето ги и тях:

- Помагат за развитието на фината моторика. 
- Увеличава обхвата на вниманието.
- Развива координацията между очи и ръце.
- Изгражда въображението.
- Повишава самочувствието.
- Насърчава сетивното развитие – зрение, мирис, докосване
- Изгражда фините и груби двигателни умения при децата, което подобрява сръчността.
- Има добро терапевтично действие. 

 

    Картите, които искам да ви представя днес са подходящи за деца между 2-3 години и техните първи игри с пластилин. Необходимо е само да принтирате и ламинирате картите (в размер А5), и да си купите хубав пластилин.

    ВНИМАНИЕ! Подсигурете се, че качеството на пластилина е отлично, също така не оставяйте детето да играе само, винаги го надзиравайте, защото децата в тази възраст са страшно любопитни.     Всички модели може да свалите БЕЗПЛАТНО с високо качество от ТУК.

        Начин на игра: В началото давайте на детето малки топчета пластилин и му показвайте къде да ги сложи и го научете как да ги притиска с пръстче, за да запълни бялото кръгче. Само няколко такива показни и ще видите как детето започва да се справя само. Когато започне да разбира идеята и процеса, може да го оставите и да къса и овалва парченцата само. Дори да не си личи, децата наблюдават и попиват всяко наше действие и колкото повече пъти го наблюдават толкова по-добре ще се справят при първия си опит да го повторят. Затова не се учудвайте ако след няколко игри, детенцето откъсне и направи топченце само. 

    !!!Ако искате да използвате картите повече от веднъж е добра идея да ги ламинирате предварително. Така ще може да използвате флумастери или маркери за бяла дъска, които после лесно да почистите от картите.

    Това детенце на снимката е Алек. Той много обичаше да рисува с пластилин, когато беше мъничак.


    В това видеото (след 7:40 минута) показвам и неговия първи опит да рисува с пластилин:!!! Картите не са създадени с търговска цел и моля да не бъдат използвани с такава. Ако искате да ги споделите с приятели, моля да го направите през тази страница. :)

Ако тази статия Ви харесва и искате да подкрепите това, което правим,
може да ни почерпите с кафе ТУК ;)


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации