Математика за деца от 3-5 години (първа част)




           Математиката никога не ми е била любим предмет в училище, справях се добре с нея, но само защото ходех на части уроци и ми се отделяше екстра внимание, за да я разбера. Това обаче не променя факта, че никога не ми е била интересна. Ето защо се опитвам да я направя забавна за Алек от ранна възраст, за да не му е трудно после в училище. Картите, които съм ви приготвила този път ще помогнат на децата ви да броят и да правят лесни сметки с числата от 1 до 10.

Може да свалите всички карти БЕЗПЛАТНО от ТУК.

!!! Ако искате да използвате картите повече от веднъж е добра идея да ги ламинирате предварително. Така ще може да използвате флумастери или маркери за бяла дъска, които после лесно да почистите от картите.


Някой от картите се използват директно:


        Други са направени така, че да могат да се използват с различни комбинации, затова ще трябва да ги довършите. 
1. Калинки - нарисувайте точки върху калинките и изпишете три различни цифри в кутийките отдолу, като само една от тях трябва да отговаря на броя на точките, които сте нарисували върху съответната калинка.
2. Сбор от числа - напишете просто уравнение в елипсата в ляво, но нека да бъде такава която детето ще може да пресметне лесно. Задачата му ще е да оцвети толкова ябълки, колкото е сборът от уравнението. 








    Приятна игра!



!!! Картите не са създадени с търговска цел и моля да не бъдат използвани с такава. Ако искате да ги споделите с приятели, моля да го направите през тази страница. :)

Ако тази статия Ви харесва и искате да подкрепите това, което правим,
може да ни почерпите с кафе ТУК ;)

Коментари

Популярни публикации