Палачинки с тиква



       Палачинките винаги са били любимата ми закуска. Мога да ви кажа над 10 различни рецепти, коя от коя по-вкусни, но имам една любима, пред която останалите просто бледнеят – палачинки с тиква.

  Не съм голям любител на печената тиквата, но в десерти мога да я ям ВСЕКИ ДЕН! В момента, в който за първи път опитах тази рецепта, веднага влезе в тефтера ми и то със звездичка, което си е голяма чест в нашето семейство! 

   За да се получи тази рецепта обаче е много важно тиквата да е хубава и сладка, което не е лесна задача, ако сме извън сезон, ето защо обикновено тези палачинките се хапват в нашето семейство предимно есента. Поне ДОСЕГА беше така, защото наскоро разбрах, че МАМА`s са пуснали нова серия супер храни, част от която са и ванилов и какаов крем, с основна съставка тиква. Представете си печена и пасирана тиква, овкусена с канела, сок от портокал и ванилия/какао. Звучи вкусно нали? Бързо поръчвайте от сайта им и опитайте рецептата. ГАРАНТИРАМ, че ще се влюбите в нея и повече няма да ядете друг тип палачинки!

Съставки:

- 200 гр брашно
- 50 гр бяла захар
- 200 мл прясно мляко
- 1 яйце
- 1 с.л. олио
- 100 мл пюре от печена тиква (или крема с ванилия на МАМА`s)
- 2 ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. канела



Начин на приготвяне:

          Смесете и разбъркайте в купа брашното, захарта, бакпулвера и канелата. Добавете мокрите съставки и отново разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
        Загрейте тигана за палачинки на средна температура и започнете да правите палачинките, като големината зависи изцяло от вашите предпочитания. Ние ги харесваме не много големи, затова аз използвам мерителна чашка с големина 100 мл.
          Когато всички палачинки са готови, сложете малко парче масло върху последната (докато е още топла) и го оставете да се разтопи. След това полейте хубаво палачинките с мед или кленов сироп.



Да ви е сладко!  





Ако тази статия Ви харесва и искате да подкрепите това, което правим,
може да ни почерпите с кафе ТУК ;)


Коментари

Популярни публикации